Informatii utile

PMBOK Guide Seventh Edition

Ghidul PMBOK Editia 7-a

O nouă ediție a Ghidului PMBOK® va fi lansată la începutul anului viitor, dar  despre schimbarile  planificate și ce nu s-a schimbat am aflat dintr-o prezentare a D-lui. Mike DePrisco - Vice President, Global Experience & Solutions, PMI -USA.

La interval de câțiva ani, PMI actualizează Ghidul PMBOK®. Această resursă este privită pe scară largă ca una dintre cele mai influente documente în domeniul managementului de proiect, astfel încât, de obicei, există  multă așteptare și speculație - în jurul unei noi versiuni. Ghidul PMBOK® - A șaptea ediție, nu face excepție și evident, exista numeroase întrebări de la membri cu privire la ce se pot aștepta. Majoritatea întrebărilor se încadrează într-una din cele trei grupuri:

  • De ce se fac aceste schimbări?
  • Ce se schimbă?
  • Cum vom beneficia de aceste schimbări?

Este important de reținut faptul că Ghidul PMBOK® este compus din două documente: Standardul pentru Managementul Proiectelor - standard bazat pe consens pentru profesie, care poartă denumirea ANSI - și un Ghid pentru Management de Proiect Corpul de Cunoștințe, care oferă un cadru pentru aplicarea standardului, folosind corpul larg de cunoștințe din profesia de management de proiect.

De ce se schimbă?
Impulsul pentru actualizarea Ghidului PMBOK® se construiește de câțiva ani. Îmbunătățirile rapide ale tehnologiei și nevoia organizațiilor și practicienilor de a se adapta mai rapid la schimbările de pe piață au determinat evoluția profesiei noastre. Practicanții au acum sarcina de a identifica abordarea corectă de livrare (predictivă, agilă sau hibridă) pentru a finaliza lucrarile și pentru a oferi valoare. Pentru a vă asigura că PMBOK® Guide-Ediția a șaptea rămâne relevantă, trebuie să reflecte această flexibilitate și să îi ajute pe practicienii în managementul proiectului sa ofere iesiri care să permită rezultatele preconizate.

Acest lucru a fost consolidat de ceea ce am auzit de la o gamă largă de profesioniști din întreaga lume - dacă PMI dorește să rămână relevant și să răspundă în continuare nevoilor clienților și ale comunității profesionale, a trebuit să actualizăm abordarea noastră atât în ​​partea Standard cât și în Ghid. .
Simțim o responsabilitate deosebită de a ne asigura că PMBOK® Guide este relevant și răspunde nevoilor tuturor clienților într-un peisaj în schimbare rapidă. Deci, noua ediție este diferită de edițiile anterioare în mai multe moduri semnificative.

Ce se schimbă?
Poate cel mai important, Standardul actualizat adoptă un format bazat pe principii pentru a fi mai incluziv în întreaga gamă de abordări în ceea ce privește furnizarea de valoare - nu doar abordarea predictivă asociată în mod tradițional cu managementul de proiect. Trebuie să respectăm dreptul profesionistului proiectului de a alege abordarea corectă pentru proiectul în cauză - indiferent dacă este o abordare predictivă, agilă, adaptivă sau hibridă.
Cele 12 principii care guverneaza standardul sunt construite în jurul unui set de declarații care rezumă cel mai bine acțiunile și comportamentele general acceptate ale practicilor de management de proiect indiferent de abordarea dezvoltării. Principiile furnizează parametri generali în cadrul cărora echipele de proiect pot funcționa și rămân aliniate cu intenția Principiului.
A șaptea ediție a Ghidului se bazează pe Standard și este structurată nu în zone/arii de cunoștinte și ITTO-uri, ci în jurul domeniilor de performanță ale proiectului, un grup de activități conexe care sunt esențiale pentru realizarea eficientă a rezultatelor proiectului. Domeniile includ practici de management importante, dar nu sunt prescriptive „cum sa”. Fiecare secțiune explică de ce domeniul specific este important pentru un management eficient al proiectului.
Ghidul are, de asemenea, o secțiune extinsă despre instrumente și tehnici intitulate Modele, metode și artefacte. Informații detaliate despre modul de aplicare a acestor instrumente și tehnici în funcție de tipul de proiect, abordarea dezvoltării și sectorul industriei sunt prezentate pe o nouă platformă digitală numită PMIstandards + ™. De fapt, întregul Ghid PMBOK® - a șaptea ediție se va lansa cu un element digital și interactiv, livrat prin PMIstandards + ™.
Dar există anumite caracteristici ale celei de-a șaptea ediții care cu siguranță nu se schimbă. Scopul este ca porțiunea Standard a PMBOK®Guide să poarte în continuare desemnarea ANSI, iar procesul nostru de dezvoltare a Standardului este, prin urmare, în aliniere deplină la cerințele esențiale ANSI, astfel cum este încorporat în Politica PMI pentru Dezvoltarea și Coordonarea American National Standards. Este același proces pe care îl urmăm pentru revizuirea Standardului pentru Managementul Programelor, a Standardului pentru Managementul Portofoliului și a celorlalte standarde.

Cum beneficiezi
Obiectivul nostru final cu cea de-a șaptea ediție, desigur, este de a-ți face munca mai ușoară - pentru a oferi profesioniștilor din management de proiect ca tine o mai mare flexibilitate pentru a fi proactiv, inovator și agil ca răspuns la schimbare - indiferent dacă este vorba de perturbarea unei tehnologii noi, concurenți, sau dintr-o criză de sănătate precum COVID-19.
Acesta este motivul pentru care noul nostru format reflectă principiile fundamentale ale practicii noastre, mai degrabă decât o abordare prescriptivă. Considerăm că acest nou format reflectă mai bine nevoile practicienilor actuali și viitori și va rămâne relevant, deoarece practicienii identifică cele mai potrivite abordări pentru realizarea rezultatelor preconizate.
Noul nostru format digital va permite accesul mai ușor, mai multe opțiuni pentru a oferi feedback, cicluri de actualizare mai scurte și conținut nou original de către experți în materie. Veți avea acces la un set de resurse mai bogat și mai profund pentru a pune în practică standardele cu instrumente și tehnici pentru gestionarea diferitelor aspecte ale managementului de proiect.
Mai sunt multe de făcut până când Ghidul PMBOK® - Ediția a șaptea este gata de publicare la începutul anului viitor. Dar nu am putea fi mai încântați de noua sa direcție - în special de noul format bazat pe principii al standardului și de noua noastră platformă digitală. Credem că a șaptea ediție reflectă o abordare mai deschisă și mai reală a managementului de proiect, care ne va servi pe toți bine, pe măsură ce vom continua să ne avansăm profesia în anii următori.

Acest articol a fost preluat si tradus dupa "A First Look Under the Hood of The PMBOK® Guide – Seventh Edition"  autor Mike DePrisco - Vice President, Global Experience & Solutions, PMI -USA.  ( vezi textul original Click AICI)

Eng. Marius Gaitan, PMP, PMI-PBA

EUROPROIECT ESTATE SRL

 

PLANUL CORECT VĂ POATE FURNIZA VALOAREA REALĂ

Furnizam servicii de business și de Management de Proiect cu experți consacrati
Managementul de Proiect este domeniul cheie prin care astazi, in intreaga lume, se desfasoara activitatile politice, economice, sociale si culturale.

project management | echipa de management de proiect | project management team

Dezvoltare Echipa Management de Proiect

Formarea si dezvoltarea echipei de project management este o provocare?

Afla detalii
planificare proiect

Analiza si Planificare Proiecte

Analiza si planificarea structurata a proiectului reprezinta o provocare ?

Afla detalii
controlul proiectului | monitorizarea proiectului

Monitorizare si Control Proiecte

Monitorizarea si controlul proiectului va dau batai de cap si nu stiti cum sa le abordati ?

Afla detalii

Managementul de Proiect
vă ajută să economisiți
timp și bani

Ne ajutăm clienții să-și îmbunătățească performanțele și să-și realizeze cele mai importante obiective de business

Planificarea si programarea proiectelor de constructii sunt factori importanti de succes si de aceea echipa EUROPROIECT ESTATE® le acorda o mare importanta.

Afla detaliiMai multe

Suntem mereu cu un pas mai înainte
Soluții profesionale pentru afacerea ta

0

happy customers

0

Projects

0

Member

0

Award Win

Request A Call Back.

Aveți probleme cu gestionarea proiectelor?
Oferim cele mai bune servicii de consultanță.
Așteptăm cu nerăbdare să ne cunoastem și să vă ajutăm !

Ai Nevoie De Ajutor?

Ce spun Clientii Nostri?

Articole Project Management

Avand o experienta de peste 25 de ani ajutam afacerile prin furnizarea unor solutii complete.
Putem dezvolta si implementa soluții inovatoare de management pentru a îmbunătăți și creste beneficiile companiei Dvs.