Project Management Romania

Mesaj pentru actualii si viitorii manageri de proiect

 

Gaitan Marius    

Inginer in constructii civile, industriale, agricole si infrastructura, avand peste 30 ani experienta in constructii (proiectare tehnica, executie, expertiza tehnica si judiciara, management si management de proiect) si peste 25 ani experienta in management, marketing si business, fiind implicat in dezvoltarea si conducerea eficienta a echipelor si dezvoltare organizationala, activand inca din anul 1990 in conducerea unui grup de firme private, D-l. Marius Gaitan, PMP, PMI-PBA transmite acest mesaj catre ingineri, arhitecti, economisti, juristi si alte categorii de personal implicat in realizarea proiectelor de constructii:

     Managementul de proiect este domeniul cheie prin care astazi, in intreaga lume se desfasoara activitatile politice, economice, sociale si culturale iar programul nostru de activitati si servicii este legat de punerea in valoare a managementului de proiect,  a managerilor de proiect si pentru imbunatatirea imaginii aceastei  profesii in Romania.

     Convingerea mea este că fiecare manager de proiect este o valoare care trebuie convertită în alte valori. Munca noastra este cea care influenţează si va influienta destine. Avem puterea de a schimba mentalităţi, de a crea şi dezvolta atitudini, valori şi comportamente pozitive, de a determina în bună măsură modul în care cei cu care relationam sa se profesionalizeze.

     Romania se afla intr-un moment important, de rascruce si are acum, mai mult decat oricand, nevoie de manageri de proiect pentru a imbunatati tehnologiile manageriale, pentru a da un impuls economiei, businessului si legislatiei.

Noi suntem ACUM varful de lance care putem si trebuie sa actionam.

     Aceasta este o lupta pentru punerea in valoare a profesiei de manager de proiect. Actiunile managerilor de proiect si implicarea in programele organizatiei vor determina daca suntem profesionisti valorosi sau traim doar iluzia profesiei de manager de proiect in timp ce activitatile economice si afacerile se deruleaza fara management de proiect.

     Aceasta realitate pe care voi o stiti si eu o stiu trebuie schimbata major, iar planurile de dezvoltare trebuiesc materializate si puse in practica. Cred cu putere ca managerii de proiect pot face asta si este doar o chestiune de timp ca in Romania sa se vorbeasca cu mandrie si respect despre managerii de proiect, pentru ca asta meritam cu totii.

     Destinul managerilor de proiect depinde de capacitatea fiecaruia de a face ca diplomele si certificatele obtinute sa aiba valoare, dar aceasta nu se poate realiza fara aportul nostru alaturi de toti managerii de proiect actuali si viitori.

     Noi, grupul de profesionisti de la EUROPROIECT ESTATE® stim cum se pot realiza toate acestea iar impreuna cu voi putem asigura forta necesara pentru aducerea ocupatiei de Manager de Proiect pe locul pe care il merita.

      Actiunile noastre pot si trebuie sa conduca la fundamentarea si imbunatatirea unei strategii naţionale bine conturate şi acceptate politic pe scară largă, pentru dezvoltarea celei mai valoroase resurse – cea umană, urmata indeaproape de crearea de conditii pentru implementarea si dezvoltarea utilizarii efective si eficiente a managementului de proiect cu proceduri cât mai prietenoase şi reguli puţine, dar aplicabile, precum şi o legislaţie adaptata realitatilor sociale si economice. Trebuie actionat în mod strategic pentru a ridica standardele profesionale, pentru promovarea valorii pe care managerii de proiect o aduc angajatorilor și organizatiilor si pentru cultivarea următoarelor generații de profesioniști in management de proiect.

europroiect estate

Share:

Taguri: