Project Management Romania

 ISO/FDIS 21511:2018

Work Breakdown Structure pentru managementul proiectelor si programelor

     Scopul acestui standard este de a oferi îndrumări cu privire la structura de descompunere a lucrarilor – WBS ( Work Breakdown Structure), pentru acei indivizi si organizatii care gestionează proiecte și programe și care sunt implicați în dezvoltarea și utilizarea unei structuri de descompunere a lucrarilor – WBS ( Work Breakdown Structure). Acest document conține termeni și definiții relevante, concepte, caracteristici, beneficii, utilizări, integrare și relații legate de structurile de defalcare a muncii. Acesta nu oferă îndrumări cu privire la utilizarea proceselor, metodelor sau instrumentelor în practica dezvoltării și utilizării unei structuri de defalcare a muncii. Este aplicabil oricărui tip de organizație, inclusiv organizație sau sector public sau privat și orice dimensiune a organizației sau sectorului, precum și orice tip de proiect și program în termeni de complexitate, dimensiune sau durată.

Acesta completează ISO 21500 și ISO 21504.

     Publicul țintă al acestui document include, dar nu se limitează la, următoarii:

•    managerii și persoanele implicate în sponsorizarea proiectelor sau programelor;
•    persoanele care gestionează proiecte sau programe și practici de structurare a structurilor de lucru;
•    persoanele implicate în gestionarea sau în execuția birourilor de management de proiect ale personalului de control al proiectelor sau programelor;
•    dezvoltatorii de standarde naționale sau organizaționale.

     Aplicarea acestui standard poate fi adaptată pentru a satisface nevoile oricărei organizații sau persoane, astfel încât acestea să poată aplica mai bine conceptele, cerințele și practicile de dezvoltare și utilizare a structurilor de descompunere a lucrarilor – WBS ( Work Breakdown Structure).
.

     Anexele A și B oferă exemple de structuri de defalcare a muncii și de relații cu alte structuri de defalcare.

Acest standard poate fi gasit la :

Asociația de Standardizare din România (ASRO)
București, Sector 1, Cod 010362, Str. Mendeleev nr. 21 - 25

www.asro.ro

 

Share:

Taguri: