Project Management Romania

ISO/DIS 21505:2017
Managementul proiectelor, programelor, portofoliilor — Îndrumări pentru guvenanță

     Standardul ISO 21505: 2017 descrie contextul în care se desfășoară guvernanța proiectelor, programelor și portofoliilor și oferă îndrumări pentru guvernarea proiectelor, programelor și portofoliilor. ISO 21505: 2017 poate fi, de asemenea, utilizat pentru evaluarea, asigurarea sau verificarea funcției de guvernanță pentru proiecte, programe sau portofolii.

     Acest standard internațional,  descrie contextul și recomandările pentru guvernanța proiectelor, programelor și portofoliilor.
     Guvernanța proiectelor, programelor și portofoliilor include, dar fără a se limita la acestea, domeniile de guvernanță referitoare la proiecte, programe și portofolii. Organizațiile pot utiliza acest standard pentru guvernanța unuia sau pentru toate proiectele, programele sau portofoliile lor.
     Acest standard este destinat să fie utilizat de către orice organizație, precum și orice grup de organizații pentru proiecte, programe sau portofolii de orice mărime și complexitate, dar poate necesita adaptarea la nevoile specifice ale organizației. În plus, acest standard este proiectat pentru a oferi îndrumare organismelor de guvernanță și, de asemenea, pentru managementul executiv și conducerea superioară, care ar putea avea responsabilități de guvernanță în ceea ce privește conducerea, obligațiile de reglementare, convenționale și etice pentru proiecte, programe și portofolii în cadrul organizațiilor lor.
     Standardul descrie contextul în care ar trebui să se desfășoare guvernanța proiectelor, programelor și portofoliilor și oferă îndrumări cu privire la guvernanța proiectelor, programelor și portofoliilor. De asemenea, standardul poate fi utilizat pentru evaluarea, asigurarea sau verificarea funcției de guvernanță pentru proiecte, programe sau portofolii.
     Acest standard este destinat să ofere îndrumare pentru cei care conduc portofolii, programe și proiecte, cum ar fi sponsori, comitete de coordonare, biroul managementului de proiect și proprietarii de portofoliu. De asemenea, acesta poate fi utilizat de manageri de proiect, de program și de portofoliu, precum și de părțile interesate implicate în dezvoltarea și implementarea proiectelor, programelor și portofoliilor.

     ISO 21505: 2017 este destinat organismelor de conducere și conducerii executive și superioare care influențează, influențează sau ia decizii în ceea ce privește guvernanța proiectelor, programelor și portofoliilor. De asemenea, intenționează să ofere îndrumare celor care direcționează proiecte, programe și portofolii, cum ar fi sponsori, comitete de conducere, proprietari de portofolii și biroul de management de proiect.

     De asemenea, poate fi utilizat de managerii de proiecte, de programe și de portofoliu, precum și de părțile interesate implicate în dezvoltarea și implementarea proiectelor, programelor și portofoliilor. Alte segmente de public interesate de acest subiect includ persoanele care oferă consultanță, informează, asistă sau lucrează în cadrul proiectelor, programelor și portofoliilor.

Acest standard poate fi gasit la :

Asociația de Standardizare din România (ASRO)
București, Sector 1, Cod 010362, Str. Mendeleev nr. 21 - 25

www.asro.ro

 

Share:

Taguri: