Project Management Romania

Managementul proiectelor, programelor și portofoliilor - Îndrumări privind managementul proiectului

[ Project, programme and portfolio management — Guidance on project management ]

Acest document a fost întocmit de către Comitetul tehnic ISO / TC 258, Managementul programului, programului și portofoliului

Acest document oferă linii directoare pentru managementul proiectelor. Este aplicabil oricărei organizații, inclusiv publice, private și caritabile, precum și oricărui tip de proiect, indiferent de scop, abordări de livrare, model de ciclu de viață utilizat, complexitate, dimensiune, cost sau durată. NOTĂ Abordarea de livrare poate fi orice metodă sau proces potrivit tipului de rezultate, cum ar fi predictive, incrementale, iterative, adaptive sau hibride, inclusiv abordări agile. Acest document oferă descrieri la nivel înalt ale practicilor care sunt considerate a funcționa bine și produc rezultate bune în contextul managementului de proiect. Acest document nu oferă îndrumări cu privire la gestionarea programelor sau portofoliilor. Subiectele referitoare la managementul general sunt abordate numai în contextul managementului de proiect.

Acest document oferă descrieri la nivel înalt ale practicilor despre care se consideră că funcționează bine și produc rezultate bune în contextul managementului de proiect. Acest document nu oferă îndrumări cu privire la gestionarea programelor sau portofoliilor. Subiectele legate de managementul general sunt abordate numai în contextul managementului de proiect.

NOTĂ Abordarea livrarilor poate fi orice metodă sau proces adecvat tipului de ieșiri, cum ar fi predictiv, incremental, iterativ, adaptiv sau hibrid, inclusiv abordări agile.

Acest document oferă orientări pentru managementul proiectului. Se aplică oricărei organizații, inclusiv publice, private și caritabile, precum și oricărui tip de proiect, indiferent de scop, abordări de livrare, modelul ciclului de viață utilizat, complexitate, dimensiune, cost sau durată.

Felicitări Comitetului tehnic 258 Grupul de lucru 9 (TC258 WG9) Echipa ISO 21502 „Ghid pentru managementul proiectelor” pentru publicarea cu succes a celui mai nou standard pe 22 decembrie 2020. 

Peste 27 de luni, 25 de țări și peste 100 de experți în domeniu au participat la această aventură.

 

Acest standard poate fi gasit la :

Asociația de Standardizare din România (ASRO)
București, Sector 1, Cod 010362, Str. Mendeleev nr. 21 - 25

www.asro.ro

 

Share:

Taguri: