Project Management in Constructii - Live Online
Curs PROJECT MANAGEMENT in CONSTR...
Sprijin obţinut de la mai mult de 50 la sută din membrii grupului
Proces de colectare și organizare a datelor cu privire la cerințele produsului și analizarea acestora faţă de alternativele disponibile, inclusiv achiziţionarea sau producerea internă a produsului
Decizii luate cu privire la achiziționarea externă sau producerea internă a unui produs
Proces ce se referă la asigurarea din timp, crearea, colectarea, distribuirea, stocarea, regăsirea, precum și dezafectarea finală a informațiilor proiectului.
Procesul de utilizare a cunoștințelor existente și de creare a noi cunoștințe pentru a îndeplini obiectivele proiectului și de a contribui la învățarea organizațională.
Proces ce se referă la urmărirea performanţei fiecărui membru al echipei, oferirea de feedback, rezolvarea problemelor şi gestionarea schimbării, cu scopul de a îmbunătăţi performanţa proiectului
Procesul de translatare a planului de management al calității în activități executabile ale calității ce încorporează politici ale organizației privind calitatea în proiect.
Procesul de comunicare și de lucru cu părțile interesate pentru a le satisface nevoile și așteptările, pentru a aborda problemele și pentru a implica corespunzător părțile interesate.
Sumă prevăzută ca rezervă de management în bugetul proiectului sau în programul de execuție păstrată separat de referința măsurării performanței/progresului (PMB) cu scop de control din partea managementului, aceasta fiind rezervată pentru lucrări neprevăzute ce pot apare în conținutul proiectului.
Pricepere în a planifica, organiza, conduce și controla persoane sau grupuri de persoane pentru a atinge obiectivele specifice.
Relație care este obligatorie prin contract sau inerentă prin natura muncii
Proces ce se referă la colectarea informațiilor de la conferințe, recenzii on-line, precum și o varietate de surse în scopul identificării capacității pieţei
Grafic de execuţie sintetic al proiectului în care sunt prezentate principalele livrabile, componente WBS, precum şi jaloanele cheie. Vezi, de asemenea, graficul punctelor de staţionare-control obligatorii (jaloane)
Ansamblul resurselor utilizate de o organizaţie in orice acţiune a acesteia. Exemple de resurse materiale pot fi: echipamente, aparatură, instrumente, maşini, mecanisme, materiale şi piese de schimb.
Instrument de management și control calitativ utilizat pentru a efectua analiza datelor în cadrul unei structuri organizatorice de tip matriceal. Diagrama matriceală urmărește exprimarea relaţiilor efective dintre factorii, cauzele și obiectivele care există între rândurile și coloanele ce formează matricea.
Structură organizaţională în care managerul de proiect împarte responsabilitatea cu managerii funcţionali, în ceea ce priveşte priorităţile şi direcţionarea activităţii personalului alocat proiectului
Subsistem de practici, tehnici, proceduri şi reguli utilizate de cei care desfăşoară activitatea într-un anumit domeniu.
Punct sau eveniment important într-un proiect, program sau portofoliu
Listă ce identifică toate punctele de staţionare-control ale proiectului, indicând, în mod normal, dacă acestea sunt obligatorii sau facultative
Tip de program de execuţie care identifică NUMAI principalele repere ale acestuia și datele planificate. A se vedea, de asemenea, programul principal de execuţie.
Colectare a datelor privitoare la progresul proiectului, producerea măsurătorilor progresului, raportarea şi diseminarea informaţiilor privind progresul.
Procesul de urmărire, revizuire şi raportare a progresului general, astfel încât să fie realizate obiectivele aşa cum sunt ele definite în planul de management al proiectului.
Procesul de monitorizare a implementării planurilor de răspuns la riscuri, de înregistrare a riscurilor identificate, identificarea și analiza noilor riscuri și evaluarea eficacității procesului riscurilor în proiect.
Procese necesare urmăririi, verificării şi reglementării progresului şi performanţelor proiectului; identifică orice domeniu în care sunt necesare schimbări ale planificării şi iniţiază respectivele schimbări.
Analiză tehnică unde un model informatic este utilizat de mai multe ori, cu introducerea de valori alese aleator pentru fiecare iterație determinată de datele de intrare, incluzând distribuţia și câmpul probabilistic. Rezultatele obţinute sunt utilizate pentru a reprezenta distribuţia probabilistică a rezultatelor posibile ale proiectului.
Estimare a celei mai probabile durate a unei activități, care ia în considerare toate variabilele cunoscute ce ar putea afecta performanţa
Tehnică ce utilizează o matrice de decizie pentru a furniza o abordare analitică sistematică pentru stabilirea criteriilor, cum ar fi nivelele de risc, incertitudinea și valoarea pentru evaluarea și ierarhizarea multiplelor idei.