Cursuri

curs microsoft project in constructii

Utilizare Microsoft Project in Constructii - Online

Cursul se desfasoara in zilele: 
28 si 29 Octombrie 2023

 


    

Proiectele ajută organizațiile să-și atingă obiectivele. Cu toate acestea, multe proiecte nu sunt livrate cu succes, impactând negativ veniturile și profitabilitatea organizației. Programarea proiectelor poate fi, fără îndoială, o sarcină foarte descurajantă pentru majoritatea profesioniștilor în programarea si controlul proiectelor, mai ales când sunt atât de multe în joc și atât de puțin timp pentru a integra și analiza totul pentru a crea un program solid.
     Pentru a fi un bun planificator, trebuie să cunoașteți principiile de planificare, software-ul și detaliile tehnice și interfețele proiectului cu care aveți de-a face!

     Provocarile de pe piata actuala a constructiilor (criza fortei de munca in forma continuata, escaladarea fara precedent a preturilor materialelor de constructii, cresterea preturilor la energie, criza generata de situatia geopolitica - razboiul din Ucraina) necesita abordari specifice, instrumente si tehnici de management de proiect, furnizate in cadrul acestui curs. Microsoft Project 2013/2016 este unul dintre instrumentele care pot sa ne furnizeze informatii si date despre "sanatatea" proiectelor in care suntem implicati.

     EUROPROIECT ESTATE furnizează materiale de pregătire mai eficiente și inovatoare utilizand tehnici pedagogice moderne pentru formarea viitorilor manageri de proiect. Folosind teoria învățării accelerate, ne concentrăm pe predarea abilităților din lumea reală și a tehnicilor practice pentru a ajuta cursantii noștri să învețe mai mult în mai puțin timp pentru a se utiliza Microsoft Proiect. Aceasta este cursul cel mai bun, practic si complet pentru utilizarea Microsoft® Project Professional versiunile 2013 / 2016 / 2019 pentru aplicarea in constructii. Experienta practica de peste 30 de ani in constructii,  training si consultanta in management de proiect a trainerului va va ajuta sa va imbunatatiti Tehnicile de Planificare,  Programare, Alocarea de Resurse, Buget, Colaborare, Analiza Volumului de Munca,  Rapoarte privind progresul inregistrat, finalizarea, inchiderea proiectului si multe altele, prin utilizarea Microsoft® Project versiunile 2013 ; 2016 si 2019. Cursul contine solutii reale, tehnici noi si inovatoare, inclusiv utilizarea comenzilor rapide.


      Cursul este deosebit de util si pentru participarea la Licitatii Publice ( SEAP / SICAP  ) - oferta de raspuns la cerintele din Documentatiile de Atribuire si Caietele de Sarcini (Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice si Hotărârea nr. 395/2016 - Grafice Gantt, Programarea activitatilor, Bugetarea Costurilor, Alocarea Resurselor, Monitorizarea si Controlul proiectului... etc., dar si pentru proiectele din domeniul privat.
     Cursul este util si pentru a raspunde la cerintele din Fisa de Date si Documentatia de Atribuire pentru Cererile de Oferte din SEAP / SICAP --> ( Formular nr.XX - Formular nr. 7  - Propunerea tehnică - Metodologia pentru realizarea lucrării - activitățile cu legături bine definite cu fiecare fază, pachet de lucru și activități în pachetul de lucru;  indicarea clara în planul de lucru a Drumului Critic, inclusiv programarea activitatilor si realizarea Graficului Gantt, alocarea resurselor, ...etc.)   conform HG 907/2016.

 curs europroiect estate    Cursul prezinta utilizarea Microsoft® Project 2013 / 2016 / 2019 in timpul fazelor de management de proiect, dezvaluie cele mai bune practici si te conduce prin Ciclul de Viata al proiectului, de la planificare pana la urmarirea inchiderii. Acest curs valoros, urmeaza procesele definite in Ghidul PMI-PMBOK®, Ed.6 si Ed.7 (elaborat de Project Management Institute – PMI USA) si familia de standarde ISO 215xx (Standardele pentru Management de Proiect, Portofoliu, Program)  asigurand corelarea cunostintelor de management de proiect si practica curenta din industria Constructiilor Civile, Industriale, Instalatii, Infrastructura, Instalatii Tehnologice ...etc. Spre deosebire de alte cursuri similare pentru utilizarea aplicatiei Microsoft Project, acest curs prezinta modalitatea practica de utilizarea a aplicatiei pentru managementul unui proiect de constructii (legatura intre tehnicile de management de proiect in constructii si aplicatie, prin modelarea proceselor de constructii) si nu se opreste doar la prezentarea functiilor si modului de utilizare a fiecarui ribon si buton din aplicatie.
        Microsoft ® Project 2013 / 2016 / 2019 oferă noi modalitati puternice, îmbunătăţite vizual, pentru a gestiona în mod eficient o gamă largă de proiecte, portofolii şi programe. De la respectarea termenelor importante pentru selectarea resurselor corespunzatoare şi responsabilizarea echipelor dvs., Microsoft Project Professional oferă experienţe mai uşoare şi mai intuitive pentru a vă ajuta să fiti pur şi simplu mai productivi şi să realizati rezultate uimitoare.

     Acest curs este un ghid de utilizare pentru Microsoft Project Pro si a fost dezvoltat din perspectiva unui manager de proiect cu experienta practica reala in constructii, fiind completat cu informaţii pe care sa le puteţi utiliza practic.   

   

  Cursul este si un ghid pas-cu-pas pentru utilizarea Microsoft Project Pro in industria constructiilor (civile, industriale, infrastructura, instalatii, instalatii tehnologice etc.), pentru  dezvoltarea programarii unui proiect, prezentand modalitatile de atribuire a task-urilor, obţinerea a cat mai multe rezultate cu Microsoft Project Professional si analiza acestora, astfel incat sa deveniti un manager de proiect mai bun :

 • sa deprindeti si sa stapaniti concepte şi termeni de Management de Proiect
 • sa cunoasteti interfaţa utilizator şi uneltele pentru Microsoft Project 2013 / 2016  
 • sa startati un proiect de la inceput prin crearea de activitati si subactivităţi, milestone, programarea proiectului precum şi alocarea resurselor
 • sa puteti rezolva conflictele, urmărirea progresului înregistrat, precum şi generarea de rapoarte
 • sa puteti analiza rezultatele şi modul de efectuare a corecturilor necesare în programarea proiectului sau pentru bugete

     

     Proiectat pentru managerii de proiect ocupati, ce vor sa utilizeze Microsoft Project Pro, acest curs va ajuta sa intelegeti rapid caracteristicile aplicatiei si modul de utilizare, pentru a-l putea utiliza imediat astfel incat să creaţi mult mai rapid Grafice de Executie eficiente si flexibile, folosind cele mai bune practici, sfaturi, trucuri şi instrucţiuni pas-cu-pas.
  Acest curs explica în mod clar, concis şi simplist utilizarea Microsoft Project 2013/2016, o unealta care trebuie să poata sa fie folosita de orice Manager de Proiect.  Cursul nu te învaţă doar cum să utilizezi toate caracteristicile Microsoft Project Pro, ci te învaţă si cum şi de ce trebuie să utilizezi caracteristicile software-ului atunci cand faci managementul proiectului. Pe scurt, te va face un manager de proiect mai bun.
     Bine structurat si concis, acoperind in detaliu toate elementele importante necesare, Cursul Microsoft Project Pro cu Aplicatii in Constructii este o unealta perfecta.  In cadrul cursului explicam nu doar “cum” ci raspundem si la intrebarea “de ce” atunci cand ne concentram pe tehnicile de planificare si modelare a proceselor tehnologice din constructii. Acest curs este ideal atat pentru Managerii de Proiect neexperimentati, pentru cei experimentati dar si pentru personalul auxiliar din ramura constructii.

curs microsoft project aplicat in constructii

 1. Familiar şi intuitiv   

     Cursul furnizeaza informaţiile de care aveţi nevoie pentru a va pregăti nu doar pentru utilizarea Microsoft Project Pro, ci si pentru a excela în munca de Manager de Proiect. Utilizand procesele şi procedurile din Ghidul PMBOK ediţia a 6-a, aceast curs practic explorează sarcinile şi scenariile cu care va veţi confrunta ca Manager de Proiect folosind Microsoft Project Pro şi vă arată pas cu pas cum să-l utilizati.
 • Prezinta Microsoft Project Professional, ca instrument de conducere pentru Managerii de Proiect ;
 • Prezinta modalităţi practice pentru utilizarea Microsoft Project Professional in constructii, la locul de muncă ;
 • Patrunde în planificarea proiectului, in urmărirea, raportarea şi închiderea proiectului şi explorează cele mai bune practici pentru toate fazele de planificare ;
 • Dezvăluie noile functii ale programului, inclusiv instrumentele care prezinta factorii ce afectează programarea proiectului, constructia de scenarii “what-if” şi modul în care devierile pot afecta alte aspecte ale proiectului ;
 • Urmează procesele şi procedurile din Ghidul PMBOK Ed.6-a si Ed.7-a .

       Veti putea intelege modul in care Microsoft Project Professional vă poate ajuta să vă atingeti obiectivele strategice, modul de configurare a instrumentelor importante şi cum sa începeti lucrul in mediul Microsoft Project. Veti putea invata esenta planificarii, modul in care să alocati taskurile şi duratele necesare, sa atribuiti resursele şi costurile estimate, stabilirea liniilor de bază pentru performanţă si apoi urmărirea şi actualizarea statusului proiectului, raportarea progresului proiectului şi mai multe modalitati de prezentare a acestuia. Veti invata sa observati ceea ce aveti nevoie sa schimbati şi cum să luati măsurile corective necesare.

     Aceasta este cursul cel mai bun, practic si complet pentru utilizarea Microsoft Project Professional in constructii. Experienta practica de peste 30 de ani in constructii, in training si consultanta in management de proiect a trainerului va va ajuta să vă îmbunătăţiţi tehnicile de planificare, programare, alocarea de resurse, buget, colaborare, analiza volumului de muncă, rapoarte privind progresele înregistrate, finalizarea, închiderea şi multe altele prin utilizarea Microsoft Project Pro. Cursul contine soluţii reale, tehnici noi si inovatoare, inclusiv utilizarea comenzilor rapide.

2. Trainer experimentat, cu competente in constructii

    gaitan_marius Ing. Marius Gaitan, PMP, PMI-PBA este preşedinte si Senior Project Manager al EUROPROIECT ESTATE®, companie specializata, in dezvoltare organizationala, training tehnic şi de formare în ramura constructii. Este inginer constructor, are o experienta de peste 30 de ani in constructii (proiectare, executie, expertiza, management si management de proiect), inclusiv utilizarea practica a tehnicilor de Project Management si Analiza de Business in organizatii. Corelarea acestora cu procesele organizationale si activitatea operationala prin modelarea proceselor tehnologice din constructii, utilizarea resurselor si relationarea acestora cu sistemul de management financiar, asigura fundamentarea deciziilor prin utilizarea tehnicilor de previziune având la baza analiza valorii dobândite - EVM - Earned Value Management.  
     Beneficiind de experienta a peste 30 de ani in domeniul constructiilor (proiectare, planificare, executie si expertiza), peste 25 de ani in management si management de proiect, trainerul a creat impreuna cu echipa de la EUROPROIECT ESTATE® acest curs pentru utilizarea practica a aplicatiei Microsoft® Project Professional 2013/2016/2019 in constructii.
     Ing. Marius Gaitan  este certificat  PMP – Project Management Professional si PMI–PBA – Professional in Business Analysis de catre Project Management Institute PMI – USA,  este Membru al PMI – USA, este Trainer Certificat pentru cursuri de Management de Proiect, Portofoliu, Program, Risk Management si Microsoft Project.
     In calitate de trainer cu o vasta experienta, Ing. Marius Gaitan începe cursul cu o imagine de ansamblu a elementelor de bază de management de proiect şi apoi se mută pe subiecte mai avansate, astfel încât să puteţi învăţa aria de cuprindere a ceea ce presupune un management de proiect de succes.

     Cursul starteaza cu prezentarea conceptelor care stau la baza proiectelor de constructii si a elementelor de baza privind programarea unui proiect, pana la functiile avansate. Microsoft Project Pro este un program puternic, cu foarte multe functii noi, foarte utile practicienilor iar acest curs prezinta modalitatile in care programul poate fi utilizat in practica curenta din domeniul constructiilor.

3. Flexibil şi puternic.

 • Cursul asigura o abordare a Microsoft Project Professional şi vă arată cum să faceti cu succes managementul activităţilor ;
 • Cursul incepe cu elementele de bază de management de proiect, cum ar fi crearea unui nou proiect şi urmărirea progresului unui proiect ;
 • Cursul continua cu subiecte mai avansate, inclusiv customizarea proiectului, utilizând importul şi exportul de informaţii ;
 • Cursul prezinta modalitatea de construire a task-urilor, utilizarea vizualizarilor, modificarea aspectului unui proiect şi rezolvarea problemelor de planificare şi de resurse ;
 • Cursul prezinta modalitatile prin care se poate crea si actualiza programarea (Graficul de Executie) al unui proiect cu sau fara utilizarea resurselor ;
 • Cursul se concentreaza pe functiile esentiale necesare panificarii si controlului unui proiect si pastrarea informatiilor relevante

 microsoft project constructii
4. Cursul este util pentru :

•    Managerii de Proiect si persoanelor care fac planificarea si programarea proiectelor,
•    Companiile din industria constructiilor care doresc sa-si specializeze salariatii pentru utilizarea aplicatiei Microsoft Project Professional
•    Managerii si altor persoane care sunt implicate in planificarea, conducerea si monitorizarea proiectelor

     Participand la cursul Utilizarea Microsoft Project Pro in Constructii organizat de EUROPROIECT ESTATE, veţi învăţa să puneti cu siguranta si măiestrie Microsoft Project Pro sa lucreze pentru Dvs., sa preluati controlul proiectelor mari si mici.
     Aceast curs a fost creat pentru a minimiza durata necesara formarii deprinderilor necesare pentru utilizarea Microsoft Project Pro, permiţând cursantilor să înţeleagă elementele cuprinse în curs cât mai repede posibil. Cursul este destinat să vă înveţe cum să utilizaţi Microsoft Project într-un mediu de proiect, cu aplicatii in constructii civile, rezidentiale, industriale, agricole, drumuri, instalatii …etc.
 curs europroiect estate    Cursul contine prezentarea conceptelor care stau la baza managementului proiectelor de constructii si a elementelor de baza privind programarea unui proiect, pana la functiile avansate. Microsoft® Project Pro este un program puternic, cu foarte multe functii noi, foarte utile practicienilor din constructii iar acest curs prezinta modalitatile in care aceasta aplicatie poate fi utilizata in practica curenta din domeniul constructiilor.

 • Cursul asigura o abordare a modului de utilizare Microsoft® Project Pro şi vă arată cum să faceti cu succes managementul activităţilor ;
 • Cursul incepe cu elementele de bază de management de proiect, cum ar fi crearea unui nou proiect, adaugarea resurselor (materiale, umane, financiare … etc.) şi urmărirea progresului unui proiect si continua cu subiecte mai avansate, inclusiv customizarea proiectului, utilizând importul şi exportul de informaţii ;
 • Cursul prezinta modalitatea de construire a activitatilor, utilizarea vizualizarilor, modificarea aspectului unui proiect şi rezolvarea problemelor de planificare şi de resurse inclusiv  modalitatile prin care se poate crea si actualiza Graficul de Executie al unui proiect
 • Cursul prezinta modalitatea de administrare a unui proiect de constructii pe perioada executiei, prezentind modalitatile de obtinere a rapoartelor pentru:
 • MANAGEMENTUL RESURSELOR (Sumarul Resurselor, Sumarul Asignarii Resurselor, Alocarea Resurselor, Utilizarea Resurselor, Cine Ce Face ; Cine Ce Face si Cand Face, Lista cu Ce Este de Facut, Gradul de Incarcare a Resurselor, …etc.) rapoarte ce ajuta la organizarea si monitorizarea operativa.
 • MANAGEMENTUL ACTIVITATILOR ( Sumarul Activitatilor, Sarcini Nestartate, Sarcini ce Starteaza Curand, Sarcini in Desfasurare, Sarcini Complete, Sarcini ce trebuiau Startate, Sarcini care sunt in Intarziere … etc.
 • MANAGEMENTUL COSTURILOR ( Cash-Flow, Bugetul Proiectului, Sarcini cu depasire de Buget, Resurse cu depasire de Buget, Valoarea Dobandita, … etc.)

Dupa finalizarea acestui curs, veti putea să:

 • Înţelegeti măsurile necesare pentru a crea un plan de proiect
 • Modalitatea de configurarea software-ului
 • Modalitatea de definire a Calendarelor
 • Adăugarea de taskuri şi organizarea de activităţi
 • Modalitatea de formatare a ecranului
 • Adăugarea precedentelor logice şi constrângerile
 • Utilizarea de Tabele, Vizualizări şi Filtre
 • Printarea de Rapoarte  
 • Înregistrarea şi monitorizarea progreselor proiectului
 • Crearea şi asignarea resurselor şi înţelegerea  impactului asupra taskurilor a diferitelor tipuri de efort (timp limitat si resurse limitate)
 • Analiza cerinţelor de resurse şi nivelarea unei programari
 • Actualizarea resurselor din proiect
 • Customizarea opţiunilor pentru proiect
 • Înţelegerea diferitelor tehnici de programare.

     Cursul Microsoft Project 2013 / 2016 / 2019 

curs microsoft project

5. Dintr-o privire - Team Planner  
      Vedeti mix-ul de oameni şi de resurse: pur şi simplu tragi task-ul pentru a planifica în mod eficient sarcinile de lucru pentru echipa ta şi pentru întregul proiect. Noul Planificator pentru Echipa (Team Planner) din Project Professional Pro arata direct resursele supraalocate, pentru a vă ajuta să luati masurile ce se impun pentru problemele legate de supraalocarile de resurse şi rezolvarea acestora. Inspectorul de task-uri oferă o analiză suplimentară şi orientări intuitive pentru a rezolva conflictele de programare derivate din atributele taskurilor şi alocarea resurselor, pe care le puteţi alege să acţioneze sau nu.
 
6. Control şi livrari

     Comparati rapid bugetul fata de valorile reale si faţă de cele prognozate, pentru a măsura progresul proiectului avind flexibilitatea de a stabili multiple linii directoare de bază (Cost Baseline). Crearea bugetelor de nivel înalt corelate cu timpul, pe faze,  avind la baza categorii de costuri definite de utilizator pentru cost si forţa de muncă. Validarea bugetelor împotriva estimările de jos în sus (bootom-up) construite prin utilizarea forţei de muncă, materialelor, resurselor şi costurilor. Controlul costurilor proiectului prin compararea bugetelor pentru activităţile terminate şi totalurile prognozate. Utilizarea de indicatori de valoare dobindita pentru analiză predictivă şi management integrat al performanţei.

7. Evaluaţi posibilităţile
      Deseori, va trebui să se evalueze scenarii şi opţiuni atunci când se ia în considerare planificarea de noi proiecte sau monitorizarea lucrărilor în curs. Folosind sarcinile inactive (nou în Project Professional Pro ), puteţi experimenta cu uşurinţă utilizind planul de proiect şi să efectuati analiza „what-if”. Un comutator simplu îndepărtează sau inserează una sau mai multe sarcini, impreuna cu efectul lor asupra calendarului proiectului. Project Pro , oferă mai multe unelte pentru a contribui la sprijinirea   analizei „what-if” şi scenariilor comparative, inclusiv anulari multi-nivel, subliniind schimbarile.
microsoft project constructii

8. Scopuri si obiective

      Cursul Microsoft Project Pro permite participantilor sa invete sa sa organizeze activitatile  proiectului impreuna cu resursele allocate pentru fiecare dintre acestea. Dupa finalizarea cursului, participantii vor putea sa abordeze un proiect, astfel incat :
•    Sa poata face gestionarea proiectelor utilizand Microsoft Project Pro ;
•    Sa poata sa identifice, sa planifice si sa programeze activitatile proiectelor (lucrul cu meniuri si bare cu instrumente – diagrame Gantt) ;
•    Sa poata introduce proprietatile proiectului, inclusiv Calendare customizate ;
•    Sa poata introduce si organiza activitatile proiectului si dependentele acestora;
•    Sa faca planificarea Fazelor Determinante din cadrul proiectului
•    Sa poata configure resursele proiectului ( resurse de personal,  echipamente, …etc.) ;
•    Sa poata efectua alocarea si urmarirea resurselor pe activitati ;
     o    Raport cu activitatile alocate fiecarei resurse
     o    Raport cu resursele alocate fiecarei activitati
     o    Gradul de incarcare a fiecarei resurse umane si nivelarea resurselor supraalocate
•    Sa poata efectua configurarea detaliilor referitoare la activitati, resurse si alocari
•    Sa poata efectua urmarirea progresului fata de Planul Proiectului
     o    urmarirea intarzierilor in executia unor activitati si impactul asupra finalizarii proiectului;
     o    urmarirea incadrarii in perioadele de timp planificate pentru fiecare Faza Determinanta (pregatirea lucrarilor pentru inspectia ISC) ;
    o    reprogramarea automata a activitatilor ramase (Rest de Executat) dupa o anumita data inclusiv rapoarte necesare pentru reprogramarea si replanificarea productiei, datorate unor intarzieri :
     o    replanificarea resurselor umane, materiale si de cost in vederea reprogramarii datei calendaristice cind acestea trebuie sa soseasca pe site
     o    replanificarea datelor pentru subcontractori
     o    replanificarea aprovizionarii cu materiale
•    Sa poata crea Tabele si Rapoarte (inclusiv definirea de vizualizari personalizate si formatarea diagramei Gantt)
•    Sa poata efectua personalizarea si tiparirea de rapoarte personalizate privind analiza si prognoza proiectului, astfel :
     o     Raport cu data la care se preconizeaza sa se finalizeze proiectul (in conditiile aparitiei de intarzieri, implementarii de schimbari aprobate, reprogramarii si replanificarii unor resurse … etc.)
     o     Raport cu deviatiile proiectului :
                cat s-a executat fata de cit era planificat sa se execute
                cat s-a cheltuit fata de cit s-a executat (deviatia de cost)
                cat s-a muncit / lucrat fata de cat s-a platit / cheltuit
                cat se estimeaza ca proiectul devieze fata de data initiala de finalizare
     o    Raport privind productivitatea medie globala pentru forta de munca
     o   Raport privind productivitatea medie a subcontractorilor (pentru a urmari incadrarea in duratele contractate dar si pentru a asigura sincronizarea cu celelalte activitati)
 
9. Cui se adreseaza acest curs ?
 • Managerilor de Proiect si persoanelor care fac planificarea, programarea si urmarirea proiectelor (pe perioada proiectarii, a executiei, a reluarii executiei – “rest de executat”) ;
 • Companii din industria constructiilor care doresc sa-si specializeze salariatii pentru utilizarea aplicatiei Microsoft® Project Professional in vederea planificarii si controlului operatiunilor si a unui control mai bun.
 • Manageri si alte persoane care sunt implicate in planificarea, conducerea si monitorizarea proiectelor / contractelor de lucrari .

     Cursul se adresează unui spectru larg de persoane, dar este îndeosebi util Managerilor ExecutiviProject Managerilor si membrilor echipelor de proiect . Cursul este deopotrivă util şi altor persoane, aflate la orice nivel ierarhic, care doresc să-şi formeze competenţe de Project Management si abilitati privind conducerea si coordonarea proiectelor.
     Cursul este accesibil tuturor persoanelor cu diferite niveluri de pregătire. Ne aşteptăm să aveţi un anumit nivel de experientă practica dobândita în activitatea dumneavoastră si sa doriti sa invatati tehnici si proceduri care pot imbunatati metodologiile si performanta firmelor din care faceti parte si sa va cresteti valoarea personala.

10. Continutul cursului

•    Initierea proiectelor de constructii , Introducere in Gestionarea Proiectelor ;
•    Prezentarea generala a aplicatiei Microsoft Project Pro
•    Introducerea si organizarea activitatilor  proiectului – diagrame Gantt ;
•    Configurarea Resurselor Proiectului ( personal,  materiale, echipamente, organizarea resurselor in grupuri … etc.) ;
•    Alocarea de Resurse pe Activitati;
•    Configurarea detaliilor referitoare la activitati ( relatiile dintre activitati, introducerea costurilor fixe, Drumul Critic … etc.)
•    Configurarea detaliilor referitoare la resurse ( configurarea disponibilitatii resurselor, rate de plata variabile,  analiza costurilor resurselor  … etc.) ;
•    Configurarea detaliilor referitoare la alocari  ;
•    Pregatirea si Formatarea datelor,  vizualizari complexe, vizualizari personalizate, etc.)
•    Tiparirea Informatiilor din proiect si personalizarea tiparirilor ;
•    Partajarea informatiilor  obtinute cu alte programe (Word, Excel, Visio … etc. ;
•    Partajarea informatiilor intre mai multe proiecte ;
•    Urmarirea si raportarea evolutiei proiectului , urmarirea progresului fata de plan.
 
Planificarea si Controlul proiectelor de Constructii

Curs Microsoft Project in constructii 
      Acest curs permite o abordare practica a situatiilor ce pot apare in cadrul proiectelor si va arata cum puteti utiliza aceasta aplicatie pentru organizarea proiectelor. Veti deprinde un set de competente care va vor intari suportul pentru dezvoltarea profesionala.  Dupa finalizarea  cursului veti sti cum sa organizati , sa planificati activitatile si resursele unui proiect si sa utilizati Rapoartele oferite de aceasta aplicatie deosebit de utila in organizarea,  monitorizarea si controlul  proiectelor.


11. Metode de predare

      Cursul utilizarea Microsoft Project Pro in Constructii permite participantilor sa organizeze activitatile  proiectului impreuna cu resursele allocate pentru fiecare dintre acestea.
•    Studii de caz – proiecte de constructii,
•    Analize practice – situationale in proiecte de constructii,
•    Discutii interactive,
•    Jocuri de simulare de proiect in constructii şi de formare.
 

    

Important: Legea  571/2003 coroborată cu HG 44/2004 privind Codul Fiscal  cu normele metodologice de aplicare, Costul Cursurilor Autorizate  se poate deduce integral din impozitul pe venit !

(extras din lege) ART. 21 Cheltuieli
(1) Pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative în vigoare.   
(2) Sunt cheltuieli efectuate în scopul realizării de venituri şi:
h) cheltuielile pentru formarea şi perfecţionarea profesională a personalului angajat;

de ce sa alegi EUROPROIECT ESTATE

gaitan marius     Ing. Marius Gaitan, PMP, PMI-PBA este Presedinte al reputatei firme de Dezvoltare Organizationala, Consultanta si Training Europroiect Estate SRL din Romania.  Acesta desfasoara activitati de consultanta  pentru proiecte rezidentiale, nerezidentiale si de infrastructura din Romania, fiind implicat direct in activitati de profesionalizare a managerilor de proiect si sustine cursuri de training, formare si dezvoltare personala in domeniul managementului de proiect, portofoliu si program pentru specialisti din diverse verticale de piata ( Inginerie, Constructii, Real Estate, Productie, Energie, Sanatate, Educatie, Banking, etc.).

 

     Domnul Ing. Marius Gaitan, PMP, PMI-PBA este membru al Project Management Institute – PMI USA, este lector si speaker la numeroase conferinte si seminarii pe probleme de Management de Proiect, Portofoliu si Program (P-P-P),  utilizarea Standardelor de Managementul Proiectelor, Portofoliilor și Programelor (ISO 21500, ISO 21504), Managementul Riscurilor (ISO 31000, ISO 31100 si ISO 31010), Implementarea Managementului de Proiect in organizatii, Guvernanta P-P-P si Aliniere Strategica a P-P-P.
     Domnul ing. Marius Gaitan PMP, PMI-PBA, este licentiat al Facultatii de Constructii Civile si Industriale din Iasi, are peste 30 de ani de experienta in inginerie civila, management si project management, este certificat PMP (Project Management Professional) si PMI-PBA (Professional in Business Analysis) de catre PMI-USA si desfasoara activitatea ca Senior Project Manager si Trainer la Europroiect Estate SRL Romania.
     Este deasemenea trainer autorizat de A.N.C. (Autoritatea Nationala pentru Calificari), este expert in managementul proiectelor, portofoliilor si programelor (P-P-P), in implementarea managementului de proiect in organizatii, alinierea strategica a proiectelor portofoliilor si programelor  cu strategia organizationala si in Guvernanta P-P-P si Analiza de Business .
     Acesta are o vasta experienta in numeroase companii si organizatii, fiind implicat in importante actiuni de dezvoltare organizationala, acordand consultanta pe probleme de utilizare si implementare a managementului de proiect, portofoliu si program in organizatii, restructurari si reorganizari organizationale, acordarea de consultanta pe probleme de management si management de proiect pentru varii activitati corporatiste, pentru clienti din diverse industrii.
     Domnul ing. Marius Gaitan, PMP, PMI-PBA a facut parte din echipa de voluntari care a tradus in limba romana Ghidul Ansamblului de Cunostinte de Management de Proiect - Ghidul PMBOK, elaborat de Project Management Institute , PMI-USA:

 • Ghidul PMBOK Ed.5-a (A Guide to the Project Management Body of Knowledge 5-th. Ed. ) si
 • Ghidul PMBOK Ed.. 6-a (A Guide to the Project Management Body of Knowledge 6-th. Ed. )

 

Activitate profesionala internationala – in comitete ale Project Management Institute, PMI-USA

PMBOK Guide - Seventh Edition - Nominated in Appendix X1 - Contributors & Reviewers ;

PMBOK Guide - Sixth Edition - Nominated in Appendix X2.4.3 - Final Exposure Draft Review ( Guide Portion) - in addition to the members of the Committee, provided recommendations for improving the Exposure Draft ;
The Standard for Program Management - Fourth Edition - Nominated in Appendix X2.3.2. - FINAL EXPOSURE DRAFT REVIEWERS - in addition to the members of the Committee - provided recommendations for improving the Exposure Draft
The Standard for Portfolio Management - Fourth Edition - Nominated in Appendix X2.3.3. - EXPOSURE DRAFT REVIEW - in addition to the members of the Committee - provided recommendations for improving the Exposure Draft.
The PMI Guide to Business Analysis – First Edition, Nominated in Appendix X1.2.2. – FINAL EXPOSURE DRAFT REVIEW (STANDARD PORTION) - in addition to the members of the Committee

The Standard for Organizational Project Management – OPM , Nominated in Appendix X1.4 – PUBLIC EXPOSURE DRAFT (PED) reviewers – review of the standard, and provided recommendations for improvement.

The Standard for Risk Management in Portfolios, Programs and Projects - Project Management Institute - PMI  ;  participated in the public review of the standard and provided recommendations for improvement ( nominated  in Appendix X2.3.3 PUBLIC EXPOSURE DRAFT REVIEW)

The Practice Standard for Scheduling– Third Edition - Project Management Institute - PMI ;  participated in the public review of the standard and provided recommendations for improvement (nominated  in  X2.2.2 FINAL EXPOSURE DRAFT REVIEW )

Practice Standard for Work Breakdown Structures - Third Edition - Project Management Institute - PMI ; participated in the public review of the standard and provided recommendations for improvement ( nominated  in Appendix X2 )

Practice Standard for Project Estimating (2019)- Project Management Institute - PMI-USA -; participated in the public review of the standard and provided recommendations for improvement ( nominated in Appendix X2.2.2)

Practice Standard for Earned Value Management (2019)   -  Project Management Institute - PMI-USA -; participated in the public review of the standard and provided recommendations for improvement ( nominated in Appendix X2.3.2)

PLANUL CORECT VĂ POATE FURNIZA VALOAREA REALĂ

Furnizam servicii de business și de Management de Proiect cu experți consacrati
Managementul de Proiect este domeniul cheie prin care astazi, in intreaga lume, se desfasoara activitatile politice, economice, sociale si culturale.

project management | echipa de management de proiect | project management team

Dezvoltare Echipa Management de Proiect

Formarea si dezvoltarea echipei de project management este o provocare?

Afla detalii
planificare proiect

Analiza si Planificare Proiecte

Analiza si planificarea structurata a proiectului reprezinta o provocare ?

Afla detalii
controlul proiectului | monitorizarea proiectului

Monitorizare si Control Proiecte

Monitorizarea si controlul proiectului va dau batai de cap si nu stiti cum sa le abordati ?

Afla detalii

Suntem mereu cu un pas mai înainte
Soluții profesionale pentru afacerea ta

0

happy customers

0

Projects

0

Member

0

Award Win

Europroiect Estate Experti

peste 25 de ani de experiență în domeniile construcții, management de proiect, management de portofoliu si management de program

Gaitan Marius

Eng. Marius Gaitan
PMP, PMI-PBA

Senior Project Manager & Business Analyst

Gaitan Ciprian

Eng. Ciprian Gaitan
Project Manager

Expert Tehnic & Verificator Proiecte

Gaitan Dumitra

Ec. Dumitra Gaitan
Project Manager

Expert Finante Contabilitate - Expert C.E.C.C.A.R.

Ce spun Clientii Nostri?