Cursuri

curs negociere

NEGOCIEREA in AVANTAJ

NEGOCIEREA sau ARTA DE A REUȘI

au început înscrierile pentru urmatoarea serie de curs
17 si 24 Noiembrie 2023 ( 2 zile @ 4 ore de curs/zi   9:00 - 13:00 )

Cursul se desfasoara Live-Online

Motto: „In viata nu primesti ceea ce meriti, primesti ceea ce negociezi!”

   EUROPROIECT ESTATE oferă materiale de pregătire mai eficiente și inovatoare utilizand tehnici pedagogice moderne pentru formarea profesionistilor. Folosind teoria învățării accelerate, ne concentrăm pe predarea abilităților din lumea reală și a tehnicilor practice pentru a ajuta cursantii noștri să învețe mai mult în mai puțin timp pentru a se pregăti pentru confruntarile din viata reala. 

     Importanța unei negocieri eficiente nu se limitează doar la tratate internaționale sau situații de criză. Negocierea poate asigura obtinerea de rezultate mai bune pentru intreaga organizatie, deoarece un contract in care se castiga un plus de 5% impacteaza munca a zeci sau sute de oameni implicati in finalizarea acestuia, avand un impact direct asupra beneficiilor organizationale iar pe cale de consecinta poate aduce un beneficiu suplimentar la intreaga cifra de afaceri a organizatiei. Reciproc, lipsa abilitatilor si cunostintelor de negociere poate conduce usor la pierderea permanenta a unor procente din fiecare produs sau serviciu contractat, avand de aceasta data un impact negativ, demotivant atat asupra tuturor lucratorilor cat si asupra intregii organizatii. Organizatiile care au negiciatori buni obtin permanent rezultate imbunatatite doar datorita faptului ca „negociabilele” aduc permanent beneficii suplimentare in organizatie. Negociatorii de succes sunt persoane cautate si dorite de orice organizatie, deoarece dincolo de impactul pozitiv asupra beneficiilor organizationale acestia impacteaza pozitiv cultura organizationala si pot dezvolta cunostintele si abilitatile personalului. Pe de alta parte, prezenta unor buni negociatori in organizatie limiteaza pierderile produse de o slaba negociere sau lipsa de negociere. Astfel, dezvoltarea unei culturi in negociere asigura un dublu beneficiu : aduce in plus procente substantiale la fiecare castig al organizatiei si elimina pierderile datorate negocierii de slaba calitate. 

     Credibilitate. Respect. Încredere. Acestea sunt toate lucrurile de care au nevoie managerii de proiect si antreprenorii ! Și nu le pot „obține” pur și simplu deoarece acestea trebuiesc câștigate. Aceasta necesită timp și  cunoasterea unor instrumente si tehnici de negociere pentru a face fiecare mic pas în calea catre succesul dvs. de a finaliza in avantaj fiecare negociere.

     In lumea afacerilor, abilitatea de a negocia cu succes este o îndemânare foarte râvnită iar exercițiile de negociere dezvoltă un nivel mai profund de înțelegere a regulilor implicate într-un conflict și introduc un set de abilități de viață, care pot fi utilizate în nenumărate situații de afaceri și personale.

     Cursul se adreseaza unui spectru larg de persoane din domeniul constructiilor, fiind indeosebi util si Managerilor Executivi si Managerilor de Proiect din ramura Constructii. Este deopotriva util pentru alti specialisti care lucreaza in sectorul constructii (ingineri, arhitecti, economisti, juristi …etc.), care doresc sa-si formeze competente de Project Management si abilitati privind planificarea, conducerea si coordonarea lucrarilor de constructii. Cursul este accesibil tuturor persoanelor cu diferite niveluri de pregatire care doresc sa aiba o cariera de succes in constructii prin utilizarea cunostintelor de negociere, fiind un curs util, recomandat pentru toti managerii de proiect și întreprinzătorii care doresc să se asigure că fac o afacere buna, deoarece a fi negociator necesita o combinatie de abilitati tehnice, de management de proiect, leadership si evident de negociere alaturi de abilitatile de business in vederea luarii celor mai bune decizii. Cursul explorează principalele concepte și teorii ale negocierii in afaceri, fiind orientat asupra procesului de negociere, face un scurt tur al lumii negocierilor și furnizeaza o prezentare sistematică a unei palete largi de subiecte de negociere. Cursul abordeaza cele mai reprezentative puncte de importanță și de interes dintr-o negociere, cum ar fi teorii și concepții, strategii si procese de negociere de bază și anumite situații conjuncturale, furnizand cursantilor posibilitatea de a pune imediat în aplicare tehnicile si tacticile prezentate și de a obtine rezultate mai bune în situațiile de negociere viitoare.

     Capacitatea de negociere este valoroasă pentru managerii de proiect, deoarece abilitățile dezvoltate prin practicarea negocierilor dezvoltă aptitudini de gândire critică, competențe analitice și abilități de comunicare eficiente.

     Participarea la un curs de negociere te învață să faci o deschidere credibilă, respectând o serie de pași, pe care sa-i aplici în următoarea negociere pe care o ai și sa obții rezultate mai bune. Într-o negociere obținerea rezultatelor se poate face imediat. Dacă respecti o strategie poti să câștigi un 1% doar pentru că l-ai cerut. Poti învăța o serie de tehnici si tactici și sa obții permanent rezultate mai bune. 

     Ideea este că toți negociem tot timpul, deci suntem negociatori. Sunt aproape sigur ca deja știți cate ceva despre negociere, desi s-ar putea să nu aveți o abordare eficientă și sistematică a subiectului si mai exista posibilitatea sa credeti ca aveți un sentiment intuitiv cum să faceți acest proces.  Negocierea este pur și simplu un schimb între oameni în scopul satisfacerii nevoilor lor, deci dacă aveți orice nevoie și trebuie să implicați pe altcineva pentru a obtine ceva, un anumit rezultat, atunci trebuie să negociați. În esență, ceea ce dorim să facem în acest curs este să vă ridicam coeficientul de negociere. Pentru a vă face mai conștienți de nenumăratele situații în care într-adevăr puteți negocia, scopul nostru este de a vă oferi o perspectivă complet nouă asupra lumii din jurul vostru. Nu numai că veți găsi negocierea în situații în care nu ați crezut niciodată că este posibil, dar veți obține mult mai mult din negocierile voastre (multi dintre participanti din seriile anterioare ale cursului de negociere ne-au comunicat ca au reusit sa-si amortizeze costul cursului chiar dupa prima negociere iar cei care si-au negociat salariul i-si amintesc permanent cu placere de acest curs).

     In spatele obtinerii unor rezultate competitive ca si manager de proiect sau ca si antreprenor aveti nevoie de o serie de abilitati si competente. Negocierea este una dintre acestea, iar importanta cunoasterii si utilizarii strategiilor, tehnicilor si tacticilor de negociere apare intr-un proiect inca din primele zile: negocierea pachetului salarial ca si manager de proiect, negocierea pentru structura echipei, negocierea cu fiecare membru al echipei, negocierea cu ceilalti participanti la proiect (contractori, subcontractori, furnizori de materiale si servicii ... etc.). Tot ceea ce urmeaza sa se intample in proiect depinde de succesul primilor pasi iar cunostintele de negociere sunt un fundament important in obtinerea succesului.

     Dacă nu știi unde vrei să ajungi, este puțin probabil că vei ști să te oprești odată ce ai ajuns acolo. Aceasta este probabil una dintre primele lecții pe care le învățăm ca manageri de proiect. Cam același lucru se întâmplă și în negociere. Este obligatoriu să știi în permanență care îți este poziția pentru a evalua dacă ai reușit să obții ceea ce îți dorești. Mai mult, abilitatea de a vedea situația așa cum o vede cealaltă parte, să știi care este poziția celuilalt într-o negociere este important pentru a înțelege ce vă aduce împreună și ce vă desparte si indiferent cât de dificil ar fi acest lucru, este una dintre cele mai importante abilități pe care le poate avea un negociator.

     Pentru a lua decizia de a participa (sau nu) la acest curs este util sa va ganditi la ultimele situatii in care a trebuit sa negociati ceva (un cost, o oferta, un contract, o vanzare, o cumparare, niste termeni sau conditii de furnizare de produse sau servicii, salariul,  ... etc.) si apoi sa incercati sa va raspundeti la cateva  intrebari esentiale:

 • Pot sa identific situatiile in care sunt intr-o negociere (formala sau informala) ?
 • Pot sa vad „cat ai clipi din ochi” peisajul si sa recunosc actorii dintr-un scenariu de negociere?
 • Stiu ce trebuie sa fac pentru a planifica o negociere ?
 • Pot sa stabilesc usor, cu acuratete, ceea ce ma aduce impreuna si ceea ce ma desparte de partea adversa?
 • Pot sa stabilesc usor elementele care conduc la starea de conflict intr-o negociere?
 • Stiu sa-mi identific pozitia in cadrul unui proces de negociere ?
 • Pot sa identific si sa stabilesc care este interesul meu in negociere ?
 • Stiu sa identific variabilele si importanta acestora intr-o negociere?
 • Pot sa identific si sa-mi stabilesc o strategie de negociere ?  
 • Conosc stilurile de negociere si stiu ce stil sa-mi aleg intr-o negociere ?
 • Care sunt tehnicile si tacticile pe care le cunosc ? Stiu cand si cum sa le utilizez?
 • Cum pot sa aleg situational cele mai potrivite tehnici si tactici ?
 • Cunosc pasii dintr-un proces de negociere ?
 • Stiu cum sa abordez un „ NU „ sau „acest pret este prea mare” intr-o negociere?
 • Stii si poti sa-ti reglezi atitudinea si sa-ti concentrezi perceptiile si orientarea catre luarea deciziilor?

 

Daca raspunsul la o singura intrebare este NU,
trebuie sa stii ca deja in multe dintre negocierile la care ai participat ai pierdut
(fie ca ai fost constient sau nu ca ai fost intr-o situatie de negociere).

     Negocierea este un proces dinamic de ajustare prin care două părţi, fiecare cu obiectivele sale proprii, discută pentru a ajunge la o înţelegere mutual satisfăcătoare pe baza interesului comun. Ca sa va sporiti eficacitatea, va trebui sa treceti dincolo de anumite prejudecati simple despre negociere. Ca sa va realizati scopurile propuse aveti nevoie de cunostinte temeinice si testate despre negociere. Acesta este motivul pentru care am organizat acest curs care, pe langa faptul ca este deosebit de util va ajuta sa obtineti de cele mai multe ori un avantaj competitiv important. Acest curs este structurat astfel incat sa parcurga atat elementele teoretice cat si abordari practice de negociere, care sa va ajute sa abordati cu succes situatiile in care sunteti pusi sa negociati.

CONTINUTUL CURSULUI :
Conceptul de negociere
   -    Definitii comune ; notiuni de baza ; modele structurale ; alternativele procesului de negociere
Tipuri de negociere
   -    Castig – Castig   /  Castig – Pierdere   /   Pierdere – Castig  /  Pierdere – Pierdere
Principii in negociere
Strategii si Tactici de negociere
   -    Strategii distributive
   -    Strategii integrative
   -    Tehnici si tactici de negociere (exemple)
Stiluri de negociere
Procesul de negociere
Etapele procesului de negociere
Negocierea contractelor

Practici frecvent utilizate in procesul de negociere
Utilizarea Analizei Tranzactionale in negocieri

Rămâneți la curent cu cele mai recente subiecte și tendințe privind negocierea participand la acest curs. Cursurile noastre  sunt sustinute de experți care discută despre cum să faceți ca instrumentele de negociere să funcționeze cel mai bine pentru organizația dvs. și vă arată cum să valorificați cel mai bine oportunitățile pe măsură ce acestea ies în cale.

DATE ORGANIZATORICE
Perioada: cursul se desfasoara pe data de 17 si 24 Noiembrie 2023 ( 4 ore/zi   9:00 - 13:00)
Cursul are o durata de 8 ore (4 module a cate 2 ore fiecare), include training (cursuri in sala) si exercitii practice pentru intelegerea si deprinderea unor tehnici.

Locatia        : Curs Live-Online
Pachet de curs: Manuale de Curs; Documente Sablon (template); Materiale suport; Caiet de Curs; Mapa customizata, Pixuri,  Certificat de Participare …etc. ;

        Pentru rezervari si inscrieri , descarcati Formularul de Inscriere (coloana din stanga)      

PLANUL CORECT VĂ POATE FURNIZA VALOAREA REALĂ

Furnizam servicii de business și de Management de Proiect cu experți consacrati
Managementul de Proiect este domeniul cheie prin care astazi, in intreaga lume, se desfasoara activitatile politice, economice, sociale si culturale.

project management | echipa de management de proiect | project management team

Dezvoltare Echipa Management de Proiect

Formarea si dezvoltarea echipei de project management este o provocare?

Afla detalii
planificare proiect

Analiza si Planificare Proiecte

Analiza si planificarea structurata a proiectului reprezinta o provocare ?

Afla detalii
controlul proiectului | monitorizarea proiectului

Monitorizare si Control Proiecte

Monitorizarea si controlul proiectului va dau batai de cap si nu stiti cum sa le abordati ?

Afla detalii

Managementul de Proiect
vă ajută să economisiți
timp și bani

Ne ajutăm clienții să-și îmbunătățească performanțele și să-și realizeze cele mai importante obiective de business

Planificarea si programarea proiectelor de constructii sunt factori importanti de succes si de aceea echipa EUROPROIECT ESTATE® le acorda o mare importanta.

Afla detaliiMai multe

Suntem mereu cu un pas mai înainte
Soluții profesionale pentru afacerea ta

0

happy customers

0

Projects

0

Member

0

Award Win

Europroiect Estate CURSURI

oferim o gamă completă de servicii de consultanță si training în management si in management de proiect, management de portofoliu si management de program in construcții

Ce spun Clientii Nostri?