project management


 

INSCRIERE NEWSLETTERAdresa de e-mail:

 

INSCRIERE CVRomana: Vrei o cariera in managementul proiectelor?

Adauga CV-ul tau in baza noastra de date cu specialisti in Project Management!


Untitled 1

ARTICOLE

Cât de multe cunoștințe sunt suficiente pentru un PM?

 

Cât de multe cunoștințe sunt suficiente pentru un PM?


     In urmă cu 15 sau 20 de ani Managementul de Proiect insemna putin mai mult decat urmărirea unui proiect. Era vorba de construirea unui plan detaliat și apoi de executarea acestui plan cu cât mai puțin variații posibile. Ca urmare, cunoașterea a ceea ce se întâmpla in plan era de o importanță vitală deoarece acesta era modul în care era monitorizata dezvoltarea proiectului.

     Toata raportarea și urmărirea proiectului se baza pe ceea ce cunosteam - avem actualizări săptămânale privind progresul, pe care apoi le prelucram in rapoartele de stare care contineau aceste date împreună cu explicațiile pentru variații, riscurile principale si problemele, etc. Project Managerii puteau sa puna aceste rapoarte într-o manieră relativ simplă, pentru că aveau la indemana toate de aceste informatii – ei erau in centrul tuturor activităților.

Astazi lucrurile sunt aproape total diferite

     În majoritatea proiectelor actuale, project managerul are un control mai putin direct asupra alocarii și  urmăririi lucrarilor. Tehnici si metodologii noi, asa cum este Agile, reprezinta doar un exemplu evident în care echipele sunt autoadministrate, dar chiar și în abordările tradiționale de execuție a proiectului, există o mult mai mare autonomie a echipelor. Trebuie sa recunoaștem faptul că echipele funcționeaza mai bine atunci când au un anumit grad de control asupra muncii lor, ceea ce a condus la echipe de lucru mai mici dar cu o flexibilitate mai mare pentru lucrarile practice.
Astăzi, suntem conștienți că aceste instantanee periodice ale progresului sunt mai puțin importante decât luarea în considerare previziunilor pentru viitor – este o orientare mai mare asupra "Vom finaliza la timp?" si ceva mai mica asupra "Suntem în grafic la acest moment?" Recent, am observat o creștere a concentrarii dincolo de proiectul în sine, asupra beneficiilor de business pentru care proiectul este conceput (conceptul PM 2.0 mentionat si de Harold Kerzner).

descarca articolPentru a citi tot articolul ... Click AICIAVANTAJELE PROJECT MANAGEMENTULUI


    

     Avantajul competitiv creat de Managementul de Proiect (Project Management) este dat in primul rind de urmatoarele :
  1. Organizatia va fi capabila sa livreze proiecte de succes in mod controlabil
  2. Organizatia va putea sa-si imbunatateasca procesele si procedurile interne
  3. Organizatia va putea sa-si dezvolte un brand care va crea clienti fideli
  4. Organizatia va putea sa-si creasca segmentul de piata in primul rind datorita atingerii nevelului de satisfactie al clientilor
  5. Organizatia va putea sa-si organizeze mai eficient resursele (umane , financiare , de timp )
  6. Calitatea oferita clientilor este asigurata permanent
  7. Costurile pot fi reduse in contextul asigurarii unei calitati superioare si a incadrarii in buget
  8. Asigurarea unui sistem de control al riscurilor elimina incertitudinile si reduce costurile
  9. Comunicarea se face eficient in interiorul echipei de PM si intre echipa si ceilalti participanti (stakeholderi)
  10. Realizarea de economii printr-un proces de procurement imbunatatit (pentru materiale si pentru servicii / subcontractanti) 


  Open Web Design Project Management Methodology