project management


 

INSCRIERE NEWSLETTERAdresa de e-mail:

 

INSCRIERE CVRomana: Vrei o cariera in managementul proiectelor?

Adauga CV-ul tau in baza noastra de date cu specialisti in Project Management!


Untitled 1

ARTICOLE

Reglementarile UE cresc importanta pentru management de proiect

    Uniunea Europeană (UE) a aprobat regulamentele care cresc importanța competențelor si metodelor de management de proiect aplicate drept criterii de selecție a beneficiarilor fondurilor structurale și de coeziune ale UE. Aceste două fonduri sunt instrumentele financiare ale politicii regionale a UE. Reglementările vad abilitățile de  administrare si management a proiectelor, programelor si portofoliilor ca parte a solutiei provocării autorităților implicate în managementul controlului programelor și a beneficiarilor lipsiti de competențele potrivite pentru a realiza proiecte finalizate cu succes.
     Noile norme, care reglementează următoarea rundă de sprijin a politicii de coeziune UE pentru investiții pentru perioada 2014-2020, marchează sfârșitul a doi ani și jumătate de negocieri între instituțiile UE (Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene și Comisia Europeană). Acestia vor pune la dispoziție până la 366.8 miliarde € pentru a fi  investiti în diferite regiuni, orașe ale Europei și in economia reala (partea care produce bunuri și servicii).


(click pe imagine pentru a mari)

     Scopul politicii de coeziune este de a reduce disparitățile dintre nivelurile de dezvoltare a diferitelor regiuni ale UE prin promovarea creșterii economice, crearea de locuri de muncă și competitivitate. Pachetul de coeziune include șase regulamente care definesc condițiile de eligibilitate și criteriile pentru alocarea politicii de coeziune a UE.
     Regulamentul include frazeologia "consolidarea capacității actorilor locali de a dezvolta și implementa operațiunile, inclusiv promovarea capacităților lor de management de proiect." Statele membre ale UE trec acum la finalizarea planurilor lor strategice cu prioritățile de investiții pentru dezvoltare regională, după luni a pregătire. Se așteaptă ca aceste acorduri de parteneriat să fie adoptate în 2014.
(vezi articol ... Click AICI )

AVANTAJELE PROJECT MANAGEMENTULUI


    

     Avantajul competitiv creat de Managementul de Proiect (Project Management) este dat in primul rind de urmatoarele :
  1. Organizatia va fi capabila sa livreze proiecte de succes in mod controlabil
  2. Organizatia va putea sa-si imbunatateasca procesele si procedurile interne
  3. Organizatia va putea sa-si dezvolte un brand care va crea clienti fideli
  4. Organizatia va putea sa-si creasca segmentul de piata in primul rind datorita atingerii nevelului de satisfactie al clientilor
  5. Organizatia va putea sa-si organizeze mai eficient resursele (umane , financiare , de timp )
  6. Calitatea oferita clientilor este asigurata permanent
  7. Costurile pot fi reduse in contextul asigurarii unei calitati superioare si a incadrarii in buget
  8. Asigurarea unui sistem de control al riscurilor elimina incertitudinile si reduce costurile
  9. Comunicarea se face eficient in interiorul echipei de PM si intre echipa si ceilalti participanti (stakeholderi)
  10. Realizarea de economii printr-un proces de procurement imbunatatit (pentru materiale si pentru servicii / subcontractanti) 


  Open Web Design Project Management Methodology